Има 2 фактора, които могат да влияят на вкуса и аромата й. Първият е температурата. Вишновка домашна се пие на стайна температура през зимата и охладена до 12-15 градуса през лятото. В топлите месеци може да се сервира и в чаша с лед, както и да участва в коктейли с други напитки.
За любителите на изискани питиета, които обичат да се наслаждават на изтънчени вкусове и аромати, друг важен елемент са чашите. На тях препоръчваме да сервират Вишновка домашна в чаши за коняк или за вино. Основното правило при избор на чаши за Вишновка домашна е да са устроени така, че в тях питието да има възможно най-голям контакт с въздуха, за да диша, и по-тесен отвор, който да концентрира аромата.
След сипване в чаша изчакайте Вишновка домашна да се окисли и да отвори аромата си за Вас. Препоръчително е да изчакате поне 1 минута, преди да отпиете първата глътка.